Image result for X - Demoparty HollannissaVaikka Suomessa onkin vuosien mittaan pidetty joitain demoskenen suurimpia tapahtumia, päästään lähes yhtä suurista demopartyistä nauttimaan myös muualla Euroopassa!

  • X – Demoparty Hollannissa

X on hollantilainen demoparty, joka sai alkunsa vuonna 1995. Sen alkuperäiset kehittäjät olivat Xenon, Success & the Ruling Company, sekä Silicon Ltd. Tätä tapahtumaa pidetään jatkajana Silicon Ltd.n talvi ja kesä juhlille, jotka pidettiin vuosina 1990 – 1992. Tapahtumassa vierailee noin 250 ihmistä vuosittain ja se on maailman suurin Commondore 64 keskittyvä demoskene tapahtuma. Tänne kerääntyykin kyseisen alajaoston ihmisiä Ruotsista, Suomesta, Saksasta, Puolasta, Yhdysvalloista ja jopa Australiasta asti.

  • VIP – Demoparty Ranskassa

VIP, eli Very Important Party, on Ranskassa järjestettävä demoparty, jonka takana ovat PoPsY TeAm demoskene ryhmä. Tapahtumaan kokoontuu satoja demoskenen ystäviä ympäri Eurooppaa, mutta tietenkin suurin osa kävijöistä on ranskalaisia.

  • Revision – Saksan suurin demoparty

Revision demoparty järjestetään pääsiäisen tuntumilla Saksassa ja se toimii Breakpoint party sarjan jatkajana. Moni alkuperäisen tapahtuman työntekijöistä ja järjestäjistä on mukana myös tässä tapahtumassa, ja se aloitettiinkin vuonna 2011, heti kun Breakpoint oli julkistanut uutiset lopettamisestaan vuonna 2010. Tapahtumaan saapuu noin 800 vierailijaa ympäri maailmaa joka vuosi, ja se on tällä hetkellä suurin, pelkästään demoskeneen keskittyvä, tapahtuma koko maailmassa.

  • The Gathering

The Gathering, tai lyhyemmin TG, on maailman toiseksi suurin tietokonejuhla, ja se järjestetään joka vuosi pääsiäisen aikaan Norjassa. Vierailijoita on yli 5 200 ja suurin osa näistä on nuoria, eikä kävijäluvut ole lähteneet laskuun ollenkaan. Ensimmäistä kertaa tapahtuma pidettiin jo vuonna 1992, vaikka sitä alettiinkin suunnittelemaan jo aikaisempana vuonna. Heti ensimmäisen demopartyn aikana odotettu 800 kävijän määrä ylittyi ja loppupeleissä vierailijoita oli paikalla huimat 1 100 kappaletta.

Nykyään TG järjestetään Vikinskipet olympiastadionilla, joka rakennettiin aikaisemmin talviolympialaisia varten. Valtava kävijämäärä tarvitseekin riittävästi tilaa ja vaikka tapahtuma on jaettu viidelle eri päivälle, jää suurin osa vierailijoista nauttimaan koko ajaksi. TGssä vieraillessa onkin helppo unohtaa päivärytmi ja upputua pimeän salin uskomattomiin esityksiin, torkkuen aina välillä oman tietokoneen edessä.