Eurooppa on ehkä demoskenen luvattu alue, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö myös Euroopan ulkopuolella osattaisi juhlia! Ympäri maailmaa voidaan matkustaa vaikka seuraavien juhlien perässä:

  • Nullabor – demoparty Australiassa

Nullabor tapahtumassa yhdistyy demoskene ja pelien kehittäminen. Australiassa järjestettävä tapahtuma pidetään aina vuoden alussa Perthissä. Nimestä tapahtuma on saanut viitaten Perthin eristäytyneeseen sijaintiin, verrattuna muuhun Australiaan. Kuten useat samankaltaiset demopartyt maailmalla, tapahtuma tarjoaa alustan pelinkehittäjille ja graafisille artisteille näyttää taitojaan ja jakaa ohjelmia. Tapahtumaa tukevat Edith Cowan yliopisto, Perth IGDA, Länsi-Australian hallitus, Perth ACM SIGGRAPH, Microsoft, Interzone Games ja monet muut pelinvalmistajat.

Tapahtuman järjestää kuitenkin Adrian Boeing ja Martin Masek, ja sitä tukee suurin osa demoskene ryhmistä ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Toisin kuin monien muiden demopartyjen kassa, Nullabor ei yritä pitää demoskeneä sisäpiirin juttuna, vaan yrittää saama myös suurempia massoja mukaan. Sen takia mainostus kohdistuu sekä koulutuslaitoksiin, hallitukselle että aloille, joissa vastaavia taitoja tarvitaan. Lopputuloksena esitettävät tuotokset voivat erota paljon niistä, joita normaalisti päästään näkemään perinteisissä kilpailuissa. Peruskilpailun lisäksi vierailijat pääsevät ottamaan mittaa toisistaa lyhytelokuvien, grafiikoiden, musiikin ja pelinkehityksen saralla.

  • NvisionImage result for NVIDIA

Nvision on yksittäinen NVIDIAn Yhdysvalloissa järjestämä tapahtuma, jonka tarkoituksena on mainostaa visuaalista tietokonemaailmaa asiasta kiinnostuneille ja lehdistön jäsenille. Vaikka tapahtuma keskittyy suurimmaksi osaksi NVIDIAn omiin tuotteisiin, on siellä myös toimintaa vierailijoille ja se muistuttaa hyvin paljon demoskenen tapahtumaa. Lisäksi tarjolla on erilaisia keskusteluja ja ohjelmointi kursseja. Nvision tapahtuma on kuitenkin vähitellen katoamassa, sillä GPU teknologia konferenssi on viemässä sen paikan.

  • Pilgrimage

Pilgrimage on jo nykyään lopettanut demoparty, joka järjestettiin vuosittain Yhdysvalloista vuosina 2003 – 2006. Tapahtuman takana oli Rick Thompson, joka tunnettiin demoryhmä Polygonyn jäsenenä. Aikanaan Pilgrimage oli ainoa aktiivinen demoskene tapahtuma Pohjois-Amerikassa, kun taas Euroopassa tapahtumia järjestettiin huomattavasti enemmän. Tapahtumassa järjestettiin runsaasti kilpailuita, kuten demokilpailuita, ja erilaisia seminaareja toinen toistaan kiinnostavimmista aiheista. Lisäksi tarjolla oli muita aktiviteettejä, kuten musiikin matchup-kilpailuja sekä tietysti myös aarteenetsintää ja muita sosiaaliseen kanssakäymiseen sopivia harrastuksia ja toimia.