Demopartyjä pidetään korserttisaleissa

Demopartyt kestävät usein muutamasta päivästä neljään päivään asti ja tietenkin yleisimmin käytetään perjantai-sunnuntai-järjestelmää. Näin myös töitä tekevät ja opiskelevat demoskenen jäsenet pääsevät saapumaan paikalle ja näyttämään taitojaan. Pienemmät kokoontumiset, joissa on alle 100 henkilöä, järjestetään usein paikallisissa keskuksissa, kouluissa tai muissa paikoissa, kun taas suuremmat, useiden satojen henkilöiden tapahtumat, järjestetään urheiluhalleissa ja konserttisaleissa.

Image result for Maksut eivät päätä huimaa

Maksut eivät päätä huimaa

Yleensä demopartyt eivät ole kovin kalliita ja pääsylipun hinta maksaa n. 10-40 €, riippuen siitä, missä juhlat sijaitsevat ja kuinka suuri tapahtuma on kyseessä. 1990 luvun aikana oli hyvin tyypillistä, että suurin osa tapahtumista päästi naiset sisälle ilmaiseksi, mikä johtui lähinnä naisten vähäisestä määrästä harrastuksen parissa. Naisia onkin ollut aina alle 20 % vierailijoista. Ilmainen sisäänpääsy tarkoitti kuitenkin sitä, ettei vierailijalla ollut oikeutta äänestää kilpailussa voittajaa, eli tähän tarvittiin maksettu lippu. Käytäntö kuitenkin hylättiin vähitellen 2000-luvulla.

Omat välineet mukaan?

Tapahtumaan osallistuvat saavat tuoda oman tietokoneensa mukanaan, mutta tämä ei ole välttämättä tarpeen, eikä esimerkiksi pidemmältä tulevat demoskeneläiset siihen vaivaudu. Demopartyt ovat myös joillekin kävijöille mainio tapa rentoutua IT alan töistä, joissa joudutaan tuijottamaan tietokonetta päivittäin ja vaikka harrastus onkin rakentunut alan ympärille, tarkoituksena on sosialistua muiden samanmielisten tekijöiden kanssa. Nykyään vaihtoehtona on tietenkin ottaa mukaan esimerkiksi kannettava tai mobiililaite, jolloin pöytäkonetta ei tarvitse raahata mukana. Juhlijat voivat kuitenkin tuoda erilaisia vempaimia mukanaan, ja nämä voivat tietenkin olla mitä tahansa diskopallojen, plasmalamppujen ja LED-näyttöjen väliltä.

Usein eri vempaimista ja laitteista huomaa sen, kuka on uusi kävijä juhlissa, sillä vanhemmat tekijät haluavat nauttia hiljaisemmasta ja rennommasta ympäristöstä. Jos taas kesken juhlien halutaan ottaa pienet nokoset, on tälle varattu kokonaan oma huoneensa. Hotellia tai muuta vastaavaa ei ole hankittu, vaan usein vierailijoille on varattu erillinen nukkumahuone, jonka lattialla on mattoja tai patjoja. Vierailijoilla onkin usein mukanaan makuupussit, jotta nukkuminen olisikin mukavampaa ja mikäli tarkoitukseen ei ole varattu omaa huonetta, nukkuvat vierailijat pöytiensä alla.