Demoryhmän vetäminen

Jotta usein itsenäiset ja intohimoiset nuoret saatiin työskentelemään toistensa kanssa, vaadittiin hyvin erityisiä taitoja. Ryhmät olivat alkuun pieniä, mutta mitä kovemmaksi kilpailu kehittyi, sitä enemmän ryhmät alkoivat kasvamaan ja sitä kovemmin haluttiin päästä huippuryhmien joukkoon.

Image result for Demo Ryhmän vetäminenIsommaksi kasvaneet ryhmät alkoivatkin vähitellen syömään pienempiä sisälleen, haalien muiden ryhmien taidokkaat tekijät omaan leiriin. Erityisen taidokkaan koodarin tai graafikon varastaminen tapahtui usein lahjonnalla ja parhaimpia lahjuksia oli halvat modeemit. Tässä tuli kuitenkin olla suhteellisen tarkkana, sillä artistit ja muusikot harvoin liittyivät ryhmiin josta ei löytynyt hyviä koodareita, kun taas koodarit halusivat löytää ryhmän, jossa oli jo hyvät artistit ja muusikot, jotka herättäisivät koodarin algoritmit eloon.

Ryhmien väliset ongelmat olivat lopulta pakollisia ja vaikka tämä ei koskaan noussut äärettömän ikävälle tasolle, tulivat tunteet ilmi kerta toisensa jälkeen myös demoissa. Niissä saattoi ryhmien tervehdyksen aikana olla myös pienempi pureva kommentti jonkun ryhmän varalle. Toisinaan joku ryhmistä saattoi taas julkaista ei niin hyvälaatuisen demon toisen ryhmän puolesta, varsinkin jos kyseessä oli pahimmat kilpailijat.

Nämä pienet riidat ja ongelmat olivat joskus jopa pikkumaista turhuutta, jotka johtuivat lähinnä ihmisten nuoresta iästä, mutta niillä oli suuri merkitys sen hetken tekijöille, jotka olivat panostaneet itselle tärkeään asiaan. Tavallaan tätä voidaan verrata kehen tahansa tyypilliseen nuorisoporukkaan. Sieltä löytyy aina omat ryhmänsä, sisäpiirin vitsit ja paljon kiroilemista. Toisaalta taas nämä nuoret omasivat uskomattomia taitoja, kuten erittäin laadukkaan koodin kirjoittamista, joka pystyi kommunikoimaan Amigan kustomoitujen sirujen kanssa suoraan ja tavallaan sai nämä laulamaan.

Demoryhmän johtaminen oli siis suuri haaste ja tietyllä tapaa kokopäiväinen tehtävä, jonka tekemisestä joutui itse maksamaan. Kysymys olikin usein, miksi kukaan suostuisi näkemään suurta vaivaa jonkun asian eteen ja vielä maksamaan siitä? Siihen aikaan demoskene oli kuitenkin yksi harvoista harrastuksista, jossa päästiin olemaan tekemisissä useiden ihmisten kanssa ympäri maailmaa ja päästiin omin käsin luomaan sellaisia tuotoksia, joissaomat taidot ja luovuus yhdistyivät. Eikä edes tarvitse mainita sitä, kuinka omat taidot karttuivat ja miten siitä saattoi olla myös myöhemmin hyötyä.