Demoskenessä pyöriminen voi olla täysin hyödytön kokemus, sillä kovin moni ei välitä siitä, mitä pystytään toteuttamaan 1024 bitillä. Toisaalta taas kuuluminen demoskeneen on kuin salakillan jäsenyys, skeneläiset suosittelevat toisiaan eri projekteihin ja työtehtäviin. Joskus tiettyyn demoskene ryhmään kuuluminen on voinut jopa antaa työpaikan suoraan!

Demoskenen pohjalta on myös syntynyt suuria yrityksiä kuten Dice, IO ja TAT. Ei ole myöskään tavatonta, että yksittäiset demoskenen tekijät ovat nousseet kuuluisuuteen taitojensa avulla ja tämä antaa runsaasti tunnustusta tietyllä alalla, tai jopa valtamassojen keskuudessa. Tästä listasta löytyy muutamia suomalaisia demoskenen nimiä, jotka ovat onnistuneet nousemaan kuuluisuuteen tai hyötymään taustastaan myöhemmin!

  • Alek Szahala

Suomalainen Alek Szahala alkoi nousta maineeseen hard NRG musiikkinsa ansiosta 2000 – luvun aikana. Vuonna 1982 syntynyt mies on osa Finrg-levymerkkiä ja yksi suurimmista freeformin nimistä Suomessa. Julkaisuja miehellä on takanaan yli 30 kappaletta ja tämä nousi erittäin suosituksi esimerkiksi Australiassa.

  • Image result for Jouni HelminenJouni Helminen

Jouni Helminen on suomalainen 2000 – luvulla tunnetuksi tullut demoskeneläinen. Dharma & Dice kaksikkoon kuulunut mies on ollut aktiivinen myös Breakwater Crewssä ja miehen bändin julkaisijana toimi Moving Shadow levyfirman alamerkki. Moving Shaodw onkin yksi erittäin tunnettu levyfirma, joten jo tämä itsessään on varsin kova kunnianosoitus miehen osaamiselle ja nostaa arvostusta silmissä.

  • Juha Kujanpää

Vuonna 1974 syntynyt Juha Kujanpää on tuttu nimi demoskenestä, mutta tämän lisäksi miehellä on vahva ura musiikin alalla. Kujanpään tapa yhdistää kansanmusiikki, rokki ja jazz on kuuluisaa jopa maailmalla ja tällä onkin ollut sormensa monen muun musiikin taitajan bändeissä. Mies on julkaissut musiikkia aktiivisesti vuodesta 2000 lähtien ja on edelleen aktiivinen musisoija.

  • Markus Kaarlonen

Markus Kaarlonen on mahdollisesti tunnetuin demoskenestä julkisuuteen noussut henkilö, sillä tämä soittaa esimerkiksi koskettimia Poets of the Fall yhtyeessä. Vuonna 1973 syntynyt mies tunnettiin aikaisemmin myös taiteilijanimellä Captain. Uraan kuuluu myös musiikin tuottaminen ja kappaleiden sovittaminen useille eri artisteille ja yhtyeille, joihin kuuluu esimerkiksi aikakone. Demoskenessä Kaarlonen oli erityisen tunnettu 1990-luvun alkupuolella, ja teki kaksi suosittua tracker kappaletta.