Saavutettavat päämäärät!

Image result for Достижение целей!Demo voidaan tehdä monella eri tapaa, eikä yhtä ainoaa oikeaa tapaa ole. Kunhan homma toimii itselle, ollaan jo hyvällä mallilla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kun demoa lähdetään tekemään, pitää tähdätä saavutettavissa oleviin päämääriin. Mikäli päämäärät ovat täysin kohtuuttomat, huomataan motivaation katoavan nopeasti ja samalla myös aikarajat venyvät mahdottomiksi. Useimpien projektien kohdalla on parempi aloittaa pienestä ja lähteä rakentamaan sen päälle mahdollisia lisäyksiä, jos se on tarpeen. Mikäli on haastava päättää mistä lähteä liikkeelle, kannattaa muistaa nämä asiat:

  • Jotkut ihmiset yrittävät matkia muiden efektejä. Varsinkin kun ollaan nähty muiden demoissa, tai vaikka elokuvissa, luonnossa tai mainoksissa, mahtavia ominaisuuksia, halutaan niitä jäljitellä. Kun lähdetään rakentamaan iso joukko erilaisia efektejä, voidaan niitä myöhemmin muokata sellaisiksi, jotka sopivat juuri kyseiseen demoon, ilman että jotain tiettyä asiaa yritetään pakottaa sopimaan.
  • Jotkut demoskenen tekijät suosivat sitä, että ensin päätetään koko konsepti ja vasta kun se on hallussa, lähdetään vähitellen rakentamaan erillisiä demoon liittyviä komponentteja.
  • Osa demoskenen henkilöistä ei tunne intohimoa luovaan työhön lainkaan, jolleivät he saa tiettyä haastetta, mikä voi olla vaikka erityisen ongelman ratkaiseminen.
  • Demoskenen koodarit voivat myös itse tehdä moottoreita, ohjelmia ja työkaluja demoille. Näitä myös jaetaan muille demoskenen ihmisille, jotta he pääsevät näkemään mitä uusilla luomuksilla voidaan saada aikaan.
  • Jotkut muusikot valmistavat aikalinjoja ja tarinoita ääniraidoille, mikä voi olla hyvä tapa päästä tunnelmaan sisään.
  • Osa graafikoista viettää aikaa leikkien työkaluilla ja ohjelmilla niin kauan, kunnes joku asia herättää mielenkiinnon ja sitä lähdetään työstämään eteenpäin.

Oli lähtökohta mikä tahansa ja kunhan homma toimii, ollaan hyvässä vauhdissa. Demoskenessä oleminen on aina lopulta harrastus, joten sitä ei pidä kohdellä työntekona, vaan sitä tehdään silloin kuin huvittaa. Kannattaakin pitää homma kevyenä, eikä ottaa tehtäviä liian vakavasti. Tietysti jos on osana erittäin kunnianhimoista demoryhmää ja tavoitteena on pärjätä seuraavassa kilpailussa, tulee demon valmistumiseen käyttää tarpeeksi aikaa. Siksi kannattaa etsiä sellainen ryhmä, jonka mentaliteetti toimii itselle ja jotka ovat samalla asenteella liikkeessä.